Această pagină folosește cookies. Setările privind cookies pot fi ajustate din browserul dvs. Prin continuarea navigării vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii despre Politica Cookie

De acord

Aţi uitat parola?

Ați uitat parola?
Introduceți adresa de e-mail a contului și primiți un link pentru a reseta parola.

Eroare date!

Înapoi la autentificare

Închide
Când se vor redeschide restaurantele și terasele din România și în ce condiții se va face servirea - BizExpo.ro

NOUTĂŢI

Când se vor redeschide restaurantele și terasele din România și în ce condiții se va face servirea

  • 21.05.2020  Adăugat de: Platforma expozițională BizExpo.ro
  • Terasele se vor redeschide oficial în 1 iunie. Pentru a lua masa însă într-un restaurant mai trebuie să așteptati, acestea se vor redeschide partial în 15 iunie. La sfarsitul lunii iunie urmeaza să fie deschise toate localurile din România, inclusiv hotelurile pentru turiști. Informația a fost furnizată de Dragoș Petrescu, patron din industria HoReCa.
    “Vom deschide pe data de 1 iunie. Vor fi deschise terasele în aer liber pe tot teritoriul româniei. În 15 iunie urmează a doua etapă, cu 50% din spațiile la interior și pe 30 iunie să putem funcționa cu întreg spațiul la dispoziția clienților, cu respectarea condițiilor epidemiologice la care lucrăm astăzi”, a declarat acesta pentru un post de televiziune.
    Reprezentanții industriei ospitaliere au prezentat in cadrul discuțiilor cu premierul și un set de măsuri pe care le vor lua pentru a proteja clienții.
    „Vor fi reguli normale, decente. Vom avea mese distanțate la 2 metri, clienți în număr restrâns, maxim între 6 și 8 persoane, triaj epidemiologic pentru personal, iar anumite restaurante pot face și pentru clienți acest triaj epidemiologic”, a declarat Petrescu.
    Pentru stavilirea răspândirii virusului, ospătarul va trebui să se dezinfecteze după fiecare masă și după fiecare servire. Deasemenea, aceștia vor purta mască și mănuși și vor fi foarte atenți astfel încât răspândirea virusului între mese să fie imposibilă, spun reprezenanții restaurantelor.

    Ar putea să crească prețurile?
    Prețurile ar putea să scadă, atât în restaurante, cât și la ofertele de cazare ale hotelurilor.
    „Sigur nu vor crește prețurile, dimpotrivă, ne așteptăm ca prețurile să scadă pentru că clienții noștri așteaptă oferte speciale. Ei au un buget restrâns. Nu ne putem adresa unor clienți dispuși să cheltuiască mai mult. Prețurile vor scădea atât în zona de hoteluri cât și în restaurante”, a mai declarat Dragoș Petrescu.
    Intreprinzatorul a mai precizat că vor urma discuții cu autoritățile locale, astfel încât primăriile să permită extinderea teraselor pe spațiul public, totul pentru a putea fi respectate măsurile de distanțare fizică.

    Măsurile guvernamentale pentru sprijinul industriei HoReCa
    Autorităţile au anunţat mai multe măsuri care vin în sprijnul industriei ospitalităţii, ramura cea mai afectată de criza Covid-19.
    Una din ele constă în achitarea de către stat a 42.5% din salariile din HoReCa, pentru primele trei luni după deschidere. Iar taxele şi impozitele din 2020 se vor achita în 2021, sub forma a 12 rate egale. Practic, un credit fără dobândă.
    În cazul IMM-urilor, statul va acorda granturi în valoare de 300 milioane euro pentru capital de lucru şi 700 milioane euro pentru investiţii.
    De asemenea, plata impozitului specific pentru semestrul II din 2020 va fi suspendată. O altă problemă discutată la întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii sectorului HoReCa este ca tichetele de masă să fie folosite doar în restaurante.
    O altă măsură se referă la garantarea creditului furnizor prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor. Potrivit autorităţilor, această măsură va sprijini furnizorii care au probleme din cauza facturilor neachitate. Astfel, va creşte disponibilitatea furnizorului de a face plata la termen în momentul redeschiderii.

      Share